Toegankelijkheidsmenu

Design

'Textiel gemaakt door mensen met visie en een scherp oog voor detail. Voor mensen die schoonheid en kwaliteit belangrijk vinden.'

Kendix ontwerpwerk
De collectie wordt door een ontwerpteam van ontwerpers in eigen huis ontworpen en  ontwikkeld. Van eerste concept, visie en deze vertalen in garens, weven met fijne draadjes, schetsen, ontwerp, vlakverdeling en maatvoering, weefstructuren tot uiteindelijke dessins.
Het ontwerpwerk omvat het kleinste detail tot het omzetten naar productietechnieken en de totale collectie: kleuruitwerkingen, presentaties, grafische werk, etc.

De wereld van ontwerp
De Kendix ontwerpers zijn grotendeels opgeleid op de Design Academie Eindhoven en hebben ieder hun ervaring opgedaan bij ontwerpers, trendanalisten en architecten.
Actuele ontwikkelingen in architectuur, cultuur, design en kunst zijn de basis voor ideevorming. Het contact met de wereld van interieur ontwerp is een voedingsbron van actuele tendenzen en ideeën.
Het vertalen en doorontwikkelen van deze inspiratie tot een toepasbare stof voor een inspirerend interieur. Dat is het doel en de drive Kendix ontwerpers.

Actualiteit in Design
What’s up: waar zijn ontwerpers mee bezig?
Fashion, Mode stoffen ontwikkelen voor interieur
Experience material, colour, room & light
Inspiratie in kleurconcepten voor consument & winkelier.
Inspiratie in toepassingen, gebruik stof in het interieur en presentaties.
Go digital!, dessins waar maat- en kleurgebruik andere mogelijkheden bied.

Kendix. All rights reserved.