• 0

KENDIX ALLURE,
VOOR WIE HOUDT VAN INGETOGEN LUXE

In 2018 introduceerden we onze twee collectielijn: Kendix Allure. Sindsdien wordt de stijl van deze collectie steeds meer uitgedragen in het huidige interieurbeeld. Allure gaat over ingetogen luxe. Dat kan gaan over materialen met een rijke look zoals linnen, wol en zelfs zijde, maar het gaat ook over een geavanceerd kleurpalet: kleuren die niet schreeuwen maar toch bijzonder zijn. De gordijnen kunnen moeiteloos gecombineerd worden met de huidige interieurafwerkingen, denk aan lampen met goud-, koper- of zilverkleurige afwerkingen, eikenhouten visgraatvloeren of betonnen gietvloeren, antraciet of zwarte kozijnen en marmeren keukenbladen. Allure omarmt materialen van natuurlijke oorsprong.

Stoffen die een tweede blik waardig zijn

Voor Allure raken de ontwerpers geïnspireerd door hedendaagse minimalistische interieurs, een trend die in Scandinavië erg goed uitgedragen wordt, en mixen dit met de weelde van een klassieke stijl. We grijpen terug op de schilderkunst van de Hollandse meesters uit de gouden eeuw. Niet het theatrale van geënsceneerde schutterstukken, maar het serene van stillevens. Een prachtig geschilderd stilleven laat je stilstaan en kijken, dát precies verwachten wij ook van onze stoffen: ze zijn een tweede blik waard.

Crisp: Een mix van linnen, katoen en metaalgaren

Zo brachten we in 2020 de gordijnstof Crisp: bijzonder doordat deze gemaakt is van een combinatie van linnen en katoen met een meegeweven metaalgaren. Dit garen verstevigd de natuurlijke kreuk van het linnen waardoor de stof bijna de optiek krijgt van een rots, maar tegelijkertijd nog steeds mooi plooit als gordijn.

Dessins geïnspireerd op de natuur

Voor de compositie van dessins laten we ons inspireren door een onbevangen blik op de natuur. Zacht paradijslijk of wild en weelderig. Bloemen, bladeren, zand of rijp. Charmante imperfecties zoals het karakteristieke van een doorleefd gebouw: craquelé en patina vertellen een poëtisch verhaal. Stoffen als Fir en Memoir verhalen die natuurlijke gedachten.