Specificaties

Ontdek de specificaties van Kendix gordijn- en meubelstoffen. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de unieke eigenschappen die onze stoffen bieden voor een stijlvol interieurontwerp dat voldoet aan jouw eisen.

 • Vlamvertragend

  Kendix stoffen worden getest op vlamvertragendheid volgens de gehanteerde normen in verschillende landen: BS 5867 (Groot-Brittannië), DIN 4102 (Duitsland), NF 92 507 (Frankrijk), ISO 6940 (Nederland), ISO 6941 (Nederland).
 • Gewicht

  Gewicht in gram per strekkende meter.
 • Lichtechtheid

  Het verkleuren onder invloed van zonlicht. De mate van verkleuring wordt uitgedrukt in een getal tussen 1 en 8 op de blauwschaal, waarbij 1 de laagste lichtechtheid en 8 de hoogste lichtechtheid aangeeft. Een lichtechtheid van 6 betekent in de praktijk dat de stof na ongeveer 2 jaar een lichte verkleuring kan gaan vertonen (mits deze niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht). Kendix hanteert een lichtechtheid van 5 als norm, waarbij wij streven naar een lichtechtheid van 6.
 • Krimp

  De krimp na wassen dan wel chemisch reinigen wordt samen met de geadviseerde reinigingsmethode door ons aangegeven op het stalenmateriaal.
 • Martindale

  Slijtweerstand, hoe hoger het aantal Martindale-toeren, des te sterker de stof. Decoratief gebruik: 20.000 toeren Intensief gebruik > 30.000 toeren Zeer intensief gebruik > 40.000 toeren
 • Naad- en schuifweerstand

  Kendix test meubelstoffen op gevoeligheid voor het ‘open staan’ van stiknaden. In het algemeen kan worden gesteld dat een stof waarvan de weefseldraden maximaal 6 mm van elkaar schuiven, bij 180 NM belasting, in de praktijk geen problemen ontstaan. Is de schuifweerstand minder, dan is het raadzaam extra zorgvuldig te stofferen door gebruik te maken van dubbele stiknaden en de zijkanten af te locken.
 • Pilling

  Pilling is het aan de oppervlakte draaien van uitstekende vezels tot kleine bolletjes. De mate waarin een stof neigt tot pillen is afhankelijk van de grondstof en garenopbouw. De pilgevoeligheid wordt aangegeven met een getal tussen 1 en 5. Hierbij is 1 een zeer sterke pilling en 5 geen pilling.
 • Onderhoud

  Zie wasvoorschrift.