Reduce, re-use recycle

Ontwerpers spelen in op de behoefte om overproductie en overconsumptie tegen te gaan. Duurzaam en mooi gaan gewoon hand in hand. Het is een ‘wave in slow motion’ maar hij rolt onmiskenbaar door de wereld van interieur. Het is inspirerend om te zien dat we allemaal dezelfde missie hebben, recycling en upcycling in the spotlights. Kendix is daarop geen uitzondering. Fijn in huis en goed voor de aarde. Met die gedachte ontwerpen wij en werken wij aan nieuwe producten. Het gaat dan niet alleen om gerecycle producten, we denken breder. Kwaliteit Dream is daar een mooi voorbeeld van. De gedachte is dat de juiste raambekleding voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. Dat is niet alleen prettig voor de mens maar draagt ook bij aan energiebesparing.

Reduce

Dream is een kamerhoge soepelvallende black-out stof en kan een ruimte volledig verduisteren. Dream heeft een transmissie waarde van 0%, hierdoor hou je een ruimte met veel ramen in de winter warmer en in de zomer lekker koel. Daar begint de duurzame gedachte. We houden het graag simpel.

Dream voelt prettig aan, kenmerkt zich door een digitaal geprint weefeffect in 25 interieurtonen. Het palet biedt naast een aantal softe ook een aantal volle kleuren variërend van water en mos tot commerciële kiezelkleuren.

Ontdek dream

Recycle

Tana Recycle is klassieker Tana in een nieuw jasje. Tana Recycle heeft een linnenlook en is gemaakt van 100% pre-consumer Trevira wat inhoudt dat er restafval uit de productie opnieuw wordt gebruikt om hoogwaardige garens mee te spinnen. Bewust omgaan met restmaterialen en grondstoffen is een duurzaam uitgangspunt dat heeft geleidt tot de ontwikkeling van deze gerecyclede variant van de Tana. Het kleurenpalet van de Tana recycle sluit feilloos aan op de kleurrijke Blooming serie. Fris zachte kleuren die een aanwinst zijn voor het interieur. De verfijnde, zachte satijnglans maakt dat Tana Recycle alles in zich heeft van een prettige sfeermaker.

Ontdek Tana Recylce

Pagina delen

Meer stories

Lees meer

Environmental impact

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben weer een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer