Reduce & recycle

Ontwerpers spelen in op de behoefte om overproductie en overconsumptie tegen te gaan. Duurzaam en mooi gaan immers gewoon hand in hand. Het is weliswaar een ‘wave in slow motion’ maar hij rolt onmiskenbaar en eensgezind door de wereld van interieur: recycling en upcycling in the spotlights. Kendix is daarop geen uitzondering. Fijn in huis en goed voor de aarde. Met die gedachte ontwerpen wij en werken wij aan nieuwe producten. En dat gaat verder dan alleen gerecyclede producten. Kwaliteit Dream is daar een mooi voorbeeld van: de basisgedachte hierbij is dat de juiste raambekleding voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. Dat is niet alleen prettig voor de mens, maar draagt ook bij aan energiebesparing.

Reduce

Dream is een kamerhoge soepelvallende black-out stof en kan een ruimte volledig verduisteren. Dream heeft een transmissiewaarde van 0%: hierdoor houd je een ruimte met veel ramen in de winter warmer en in de zomer lekker koel. Een mooie duurzame gedachte.

Dream voelt prettig aan en kenmerkt zich door een digitaal geprint weefeffect in 25 interieurtonen. Het palet biedt – naast een aantal softe kleurtonen – ook enkele volle kleuren, variërend van water en mos tot kiezelkleuren.

Ontdek dream

Recycle

Tana Recycle is klassieker Tana in een nieuw jasje. Tana Recycle heeft een linnenlook en is gemaakt van 100% pre-consumer Trevira, wat inhoudt dat er restafval uit de productie opnieuw wordt gebruikt om hoogwaardige garens mee te spinnen. Bewust omgaan met restmaterialen en grondstoffen is een duurzaam uitgangspunt dat heeft geleidt tot de ontwikkeling van deze gerecyclede variant van Tana. Het kleurenpalet van Tana Recycle sluit feilloos aan op de kleurrijke Blooming-serie. Frisse, zachte kleuren die een aanwinst zijn voor het interieur. De verfijnde, zachte satijnglans maakt dat Tana Recycle alles in zich heeft van een prettige sfeermaker.

Ontdek Tana Recylce

Pagina delen

Meer blogs

Lees meer

Environmental impact

De milieuvriendelijke stoffen van Kendix hebben een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer