De Allure lifestylecollectie

De Allure lifestylecollectie wordt dit jaar gecompleteerd met een nieuwe collectielijn: Kendix Allure meubelstoffen.

We geloven dat interieurontwerp meer tactiel en behaaglijk kan zijn; om rustige maar tegelijk ook levendige sferen te creëren in je huis. We geloven in het mixen van erfgoed met het dromerige en het magische. Vintage details die meegenomen zijn naar de toekomst en luxe uitstralen. We houden van excentriciteit en flamboyante ensembles. In onze beleving moedigt Allure aan om je eigen unieke interieurstijl te bepalen. Wees gedurfd in kleur en combinaties van structuren en oppervlaktes en vervul je verlangen om de leefomgeving te versieren en aan te kleden met Allure stoffen; ze creëren schoonheid en stillen de honger naar genieten van mooie, tactiele stoffen.

Softening materials

De intrinsieke behoefte aan behaaglijk wonen werd een prioriteit tijdens de pandemie en zal een langdurige invloed hebben op interieurs en de manier waarop we ze inrichten. Variaties op witten kleuren in deze op comfort berustende plekken, die de geest openen en ruimte laten voor het alledaagse, getint met variaties van steen, krijt, opaline en marmer. Hierin heeft textiel de neiging om volumineus en met franjes versierd te zijn. Objecten in huis zijn net zo abstract als de meubels, zodat ze de mood van een artistiek atelier geven aan elke leefomgeving.

Harmoninzing

Het combineren van een minimaal kleurpalet met getextureerde details behoudt weldadige warmte, terwijl transparanten en licht een emotionele, spirituele sensatie toevoegen. Denk aan transparante gordijnstoffen met een zachte glans als Pavone en Isola, of een mat gestructureerde look zoals de Bonheur, Century en de Voyage. Stem deze af op boucléstof Monza of linnenlook Koya en Kreda. Deze holistische benadering van wonen is een ontwerprichting geworden voor onze tijd waar de functies van kamers verschuiven en een totaal nieuw plan voor de toekomst van interieurontwerp wordt gevraagd.

Gordijnstoffen

 • Pavone

  Een inbetween met een mineraalachtige uitstraling, gemaakt van Trevira CS polyester. Heel bijzonder is de groene smaragdgroene kleurstelling in deze stof die een insectachtige iriserend oppervlak heeft, om wat luxe toe te voegen aan je huis.
 • Isola

  Metallic open geweven structuur, met een melange kleur-effect. Makkelijk om in je interieur te combineren. Gemaakt van Trevira-CS garen.
 • Voyage

  Voor diegene die van de droge en gestructureerde optiek van natuurlijke materialen houdt, is deze inbetween, gemaakt van 100% polyester. Aangenaam in de aanraking en in een mooi natuurlijk kleurpallet.
 • Jardin

  Historische referenties van botanische studies komen opnieuw naar voren. Vertaald naar een zeldzaam perspectief op een elegant natuurlijk verleden. Dessins Jardin en Selva zijn gedrukt op een linnenlook inbetween, de satijn zijde van Wax en op gesloten stof Noon, waardoor deze stof geschikt is voor alle kamers in het huis.
 • Century

  Rijke, multi-gemêleerde stof met een mooie natuurlijk ogende optiek. Het kleureffect geeft de stof een ingetogen elegantie en een satijnachtige glans. Deze stof is gemaakt van viscose en linnen; passend bij sober chique interieurs.
 • Phoenix

  Extravagante verfraaide stof, het oppervlak heeft een laag losse garens, die bijna op veren of bont lijken. Het slingerweefsel heeft een mooi open gevoel, gebracht in een inspirerend natuurlijk kleurpallet.

The beauty of nostalgic and pure aesthetics

Meubelstoffen

 • Kreda

  Een hoogwaardige grof gestructureerde meubelstof met een matte optiek. Deels synthetisch en deels natuurlijk laat deze stof het beste van beiden werelden zien. In eerste instantie heeft de stof een linnen optiek. De reeks is vrij groot in naturellen, maar heeft ook een aantal interieurgeschikte kleuren, soms met een duo-tone effect.
 • Koya

  Een uni-structuur linnenmixstof die erg glad is. De kleurreeks van natuurlijk tot warm getint en groen, altijd met een linnen vezel zichtbaar in de stof. Om de geest van de natuur te koesteren in je interieur.
 • Abaca

  Kiezen voor imperfectie als een statement in je interieur. Een stevige katoenmixjacquardstof die het wabi-sabi gevoel compleet omarmd. Het jacquard dessin dat ingeweven is geeft een versleten gevoel, met subtiele plant silhouetten. In diepe kleuren die een rijk verleden omarmen.
 • Gaia

  Zachte stof met een multi-gestructureerd oppervlakte. De kleuren zijn altijd gecombineerd met een klein zwart garen dat de stof een Coco Chanel optiek geeft. Een klein glimmend effectgaren is in de stof meegeweven om wat extra klasse toe te voegen.
 • Nubis

  Vintage verwijzingen naar de toekomst met deze meubelstof met tweed-effect. Zowel multi-materiaal als multi-color komen in elke kleurstelling maximaal tot uiting. Het geweven effect is enigszins vierkant en de stof past feilloos op je vintage klassieker.
 • Nuvola

  High-end extra volumineuze bouclé-stof, bestaande uit een mix van materialen. De grote bouclé-lussen zijn erg zacht en hebben een wolkachtige touché, vandaar ook de naam Nuvola. Voor de kleuren kozen we altijd voor een duo-tone, om het 3D-effect te ondersteunen.
 • Zigzag

  Superzachte richtingloze gewevenstof. De binding heeft referenties van een keperbinding, en door het gebruik van twee, soms drie verschillende gekleurde garens, ontstaat een all-over dessin.

Pagina delen

Meer stories

Lees meer

Environmental impact

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben weer een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Element

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer