De Kendix Allure lifestylecollectie

De Kendix Allure lifestylecollectie is aangevuld met een nieuwe collectielijn: Kendix Allure meubelstoffen.

Hiermee wordt een extra tastbare en behaaglijke dimensie toegevoegd aan je interieurontwerp. Rustige maar tegelijkertijd ook levendige sferen vormen het uitgangspunt. Vintage details met een excentrieke en flamboyante twist die een plek hebben gekregen in het heden en luxe uitstralen. Kendix Allure moedigt je aan om je eigen, unieke interieurstijl te definiëren. Wees gedurfd in kleur en combinaties van structuren en oppervlaktes en geef uiting aan je verlangen om de leefomgeving te versieren en aan te kleden met de rijke stoffen van Kendix Allure.

Softening materials

De intrinsieke behoefte aan behaaglijk wonen werd prioriteit tijdens de pandemie en zal een langdurige invloed hebben op interieurs en de manier waarop we ze inrichten. Variaties op witte tinten die de geest openen en ruimte laten voor het alledaagse, gecombineerd met steen, krijt, opaline en marmer. De sfeer van een artistiek atelier in de eigen leefomgeving.

Harmoninzing

Het combineren van een minimaal kleurpalet met getextureerde details zorgt voor behaaglijkheid, terwijl het licht door transparant stoffen een emotionele, spirituele sensatie toevoegt. Denk aan transparante gordijnstoffen met een zachte glans als Pavone en Isola, of een mat gestructureerde look zoals de Bonheur, Century en de Voyage. Stem deze af op boucléstof Monza of linnenlook Koya en Kreda. Deze holistische benadering van wonen is een eigentijdse ontwerprichting geworden waar de functies van kamers verschuiven en een totaal nieuw plan voor de toekomst van interieurontwerp wordt gevraagd.

Gordijnstoffen

 • Pavone

  Een in-between gordijnstof met een mineraalachtige uitstraling, gemaakt van Trevira CS polyester. Heel bijzonder is de smaragdgroene, iriserende kleurstelling in deze stof die wat luxe toevoegt aan je huis.
 • Isola

  Metallic open geweven structuur met een melange kleureffect. Makkelijk om in je interieur te combineren. Gemaakt van Trevira CS garen.
 • Voyage

  Voor de liefhebber van de droge en gestructureerde optiek van natuurlijke materialen. Deze in-between gordijnstof is gemaakt van 100% polyester. Aangenaam in de aanraking en in een mooi natuurlijk kleurpallet.
 • Jardin

  Historische referenties uit botanische studies komen opnieuw naar voren. Dessins Jardin en Selva zijn gedrukt op een gordijnstof met een linnenlook, de satijnzijde van Wax en op de gesloten stof Noon, waardoor deze stof geschikt is voor alle kamers in huis.
 • Century

  Rijke, multigemêleerde stof met een mooie natuurlijk optiek. Het kleureffect geeft de stof een ingetogen elegantie en een satijnachtige glans. Deze stof is gemaakt van viscose en linnen: passend bij sober chique interieurs.
 • Phoenix

  Extravagante verfraaide stof: het oppervlak heeft een laag losse garens, die bijna op veren of bont lijken. Het slingerweefsel heeft een mooi en open gevoel. Verkrijgbaar in een inspirerend, natuurlijk kleurpallet.

The beauty of nostalgic and pure aesthetics

Meubelstoffen

 • Kreda

  Een hoogwaardige grof gestructureerde meubelstof met een matte linnenoptiek. Deels synthetisch en deels natuurlijk laat deze stof het beste van beiden werelden zien. De kleurenreeks kent veel naturellen maar heeft ook een aantal interieurgeschikte kleuren, soms met een duo-tone effect.
 • Koya

  Een unistructuur linnenmixstof die erg glad is. Van natuurlijk tot warm getint en groen, altijd met een linnen vezel zichtbaar in de stof. Om de geest van de natuur terug te laten komen in je interieur.
 • Abaca

  Kiezen voor imperfectie als statement in je interieur. Een stevige katoenmixjacquardstof die het wabi-sabi gevoel compleet omarmt. Het jacquard dessin met subtiele plantsilhouetten dat ingeweven is, geeft een versleten gevoel. In diepe kleuren die een rijk verleden omarmen.
 • Gaia

  Zachte stof met een multigestructureerd oppervlak. De kleuren zijn gecombineerd met een klein zwart garen dat de stof een Coco Chanel-optiek geeft. Een klein, glimmend effectgaren is in de stof meegeweven om wat extra klasse toe te voegen.
 • Nubis

  Vintage verwijzingen naar de toekomst met deze meubelstof met tweed-effect, zowel multimateriaal als multicolor. Het geweven effect is enigszins vierkant en de stof past feilloos op je vintage klassieker.
 • Nuvola

  High-end extra volumineuze boucléstof, bestaande uit een mix van materialen. De grote bouclélussen zijn erg zacht en hebben een wolkachtige touché, vandaar de naam Nuvola. Voor de kleuren kozen we voor een duo-tone om het 3D-effect te ondersteunen.
 • Zigzag

  Superzachte richtingloze geweven stof. De binding heeft referenties van een keperbinding en door het gebruik van twee, soms drie verschillende gekleurde garens, ontstaat een all-over dessin.

Pagina delen

Meer blogs

Lees meer

Environmental impact

De milieuvriendelijke stoffen van Kendix hebben een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer