Elements

Fabrics that reflects the beauty of the earth

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen. Deze schoonheid is vertaald tot in detail, waarbij de ontwerpers zich hebben laten leiden door de meest adembenemende reacties die kunnen ontstaan tussen verschillende elementen. Laat je inspireren door nieuwe tinten en zintuigprikkelende texturen en geef het interieur een nieuwe dimensie waarbij rustige elegantie, sprankelende kleuren en een minimalistische stijl centraal staan.

New modern opulence

The style of Kendix

De moderne luxe van Kendix wordt gekenmerkt door een opulente minimalisme, de uitstraling is zelfs ingetogen op een hoogwaardige manier. De nieuwe stoffen zijn essentieel en maximalistisch tegelijk: een nieuwe luxe die zacht en minimaal is. Het maximalisme is minimalistisch en ook terug te vinden in de manier waarop Kendix kleur toepast. Wij geloven dat kleuren knallend en toch evenwichtig kunnen zijn, met sterke basistinten die jaren meegaan. De essentie van een warm interieur en gordijnen om een leven lang te koesteren, in plaats van beïnvloed te worden door korte interieurtrends.

Digitaal gedrukt dessin Galena toont takken met bladeren, in eigenzinnige vormen gezien door een microscoop.

OTHERWORLDY

Merging digital and physical worlds

Dessins die eruit zien alsof ze in een laboratorium zijn gemaakt. Het creëren van een metamorfose van verschillende materialen, resulterend in een chemische reactie die de werkelijkheid vervaagt. Dit is de essentie van de dessincollectie. Ze tonen expressieve tactiliteit, frisse visuals en baanbrekende kleurstellingen die ontstaan door een experimenteel ontwerpproces geïnspireerd door muterende materialen, als in een organisch laboratorium.

Kleuren als teder blauw, versterkte matcha, freshmint foam, leisteen, groene klei, olijfgroen, genuanceerde neutralen, troostend grijs, maar ook syrah rood, mauve en natrium oranje gepaard met perzik pastels werden gebruikt om de patronen te ontwerpen. Bij Kendix geloven we dat iets exotisch in je huis voor verandering kan zorgen, de sfeer kan oppeppen. Het pallet van de Kendix dessins zorgt voor een optimistische stemming.

  • Holden

    Een milieuvriendelijke kijk op een Kendix klassieker. Natuurlijk ogende uni-structuur met verduisterende eigenschappen. Deze stof met een linnenlook is te krijgen in een grote hernieuwde kleurreeks en gemaakt van vlam vertragend gerecycled polyester.
  • Kayo

    Fijne half transparante stof. Een subtiel tweekleurig effect door bicolour verven. Vertaald naar een gerecyclede variant en in een frisse kleurreeks. Deze stof is gemaakt van gerecycled pre-consumer Trevira CS garen. Het natuurlijke effect is kenmerkend voor deze stof, kleine slubs en pluisjes dragen dan ook bij aan deze look.
  • Aura

    Ultra transparant Aura is meer dan een standaard transparant. Het lichte textiel is vloeiend en lijkt een innerlijke energie te visualiseren. Speciale kleuren zoals violetblauw en vurig geel zijn gekozen om de etherische eigenschappen van kleur te versterken. Gemaakt van 100% Trevira CS garen.

UNI CALMNESS

Timeless essentials

De Kendix designers ontwerpen graag textiel dat een rijkdom geeft aan ons gevoel. Een huis moet een plek zijn om tot rust te komen, een zachte uitnodiging om troost te zoeken en aanwezig te zijn in de huidige tijd. De Kendix uni structuren zijn minder gecompliceerd, meer essentieel. We hebben gekeken naar onze klassiekers en deze vertaald naar duurzame varianten. Maar we hebben ook gekeken naar nieuwe eigentijdse klassiekers die sierlijk zijn in hun uitstraling en bewust in hun materiaalkeuze. Het belangrijkst in onze uni kleurenpaletten zijn de zachte rustgevende en kalmerende kleuren. Kleur is altijd in beweging, maar wij geloven in klassiekers die bij elk huis passen, gecombineerd met kleuren die zacht zijn en passen bij meerdere materialen in uw woonruimte.

ENVIRONMENTAL IMPACT

Yet another episode

Wij erkennen de natuur als een kostbare bondgenoot. Ze inspireert ons niet alleen om de meest wonderlijke stoffen te maken, ze is ook de oorsprong van de grondstoffen, hoewel we niet mogen vergeten dat die eindig zijn. Mensgemaakte vezels hebben sterke eigenschappen en kunnen goed hergebruikt worden. Wij maken gebruik van de co-existentie van organisch en anorganisch om het beste uit beide werelden te halen en onze collectie elk jaar duurzamer te maken.

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben dan ook weer een vervolg gekregen met Kayo, Grafiet, Zink en Topaz.  De fabricage van polyestervezels en filamenten levert onvermijdelijk restafval op. Trevira kiest ervoor dit restafval als een waardevolle grondstof te beschouwen. De verzamelde vezels worden verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product. Post-consumer brandwerende (FR) gerecyclede vezels zijn gemaakt van materiaal dat al eens door de mens is gebruikt; in dit geval gerecyclede PET-flessen, deze worden verzameld en verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product. Holden, Nolin en Fluor zijn hiervan het resultaat.

Pagina delen

Meer stories

Lees meer

Environmental impact

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben weer een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer