Elements

Fabrics that reflects the beauty of the earth

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen. Deze schoonheid is vertaald tot in detail, waarbij de ontwerpers zich hebben laten leiden door de meest adembenemende reacties die kunnen ontstaan wanneer verschillende elementen met elkaar in aanraking komen. Laat je inspireren door nieuwe tinten en zintuigprikkelende texturen en geef het interieur een nieuwe dimensie waarbij rustige elegantie, sprankelende kleuren en een minimalistische stijl centraal staan.

New modern opulence

The style of Kendix

De moderne luxe van Kendix wordt gekenmerkt door een weelderig minimalisme met een ingetogen en hoogwaardige uitstraling. De nieuwe stoffen zijn essentieel en rijk tegelijk: een nieuwe luxe die zacht en minimaal is. Dit is ook terug te vinden in de manier waarop Kendix kleur toepast: uitgesproken maar toch evenwichtig met sterke basistinten die jaren meegaan. De essentie van een warm en tijdloos interieur met gordijnen om een leven lang te koesteren.

Digitaal gedrukt dessin Galena toont takken met bladeren in eigenzinnige vormen, gezien door een microscoop.

OTHERWORLDY

Merging digital and physical worlds

Dessins die eruit zien alsof ze in een laboratorium zijn gemaakt. Het creëren van een metamorfose van verschillende materialen, resulterend in een chemische reactie die de werkelijkheid vervaagt. Dit is de essentie van de dessincollectie. Expressieve, frisse visuals en baanbrekende kleurstellingen die ontstaan door een experimenteel ontwerpproces met muterende organische materialen als inspiratiebron.

Kleuren als teder blauw, versterkte matcha, freshmint foam, leisteen, groene klei, olijfgroen, genuanceerde neutralen, troostend grijs, maar ook syrah rood, mauve en natrium oranje, dienden als basis bij het ontwerpen van de patronen. Bij Kendix geloven we dat iets exotisch in je huis voor verandering kan zorgen, de sfeer kan oppeppen. Het pallet Kendix dessins voegt een extra vleugje optimisme toe in huis.

  • Holden

    Een milieuvriendelijke kijk op een Kendix klassieker. Natuurlijk ogende unistructuur met verduisterende eigenschappen. Deze stof met een linnenlook is te krijgen in een grote hernieuwde kleurenreeks en gemaakt van vlamvertragend gerecycled polyester.
  • Kayo

    Fijne halftransparante stof. Een subtiel tweekleurig effect door bicolour verven. Vertaald naar een gerecyclede variant en in een frisse kleurenreeks. Deze stof is gemaakt van gerecycled pre-consumer Trevira CS garen. Het natuurlijke effect is kenmerkend voor deze stof, kleine slubs en pluisjes dragen dan ook bij aan deze look.
  • Aura

    Ultratransparant Aura gaat verder dan een standaard transparante stof. Het lichte textiel is vloeiend en energierijk. Speciale kleuren zoals violetblauw en vurig geel zijn gekozen om de etherische eigenschappen van kleur te versterken. Gemaakt van 100% Trevira CS garen.

UNI CALMNESS

Timeless essentials

De Kendix-designers ontwerpen graag textiel dat rijkdom geeft aan ons gevoel. Een huis moet een plek zijn om tot rust te komen, een zachte uitnodiging om troost te zoeken en aanwezig te zijn in het hier en nu. De Kendix unistructuren zijn essentieel en minder gecompliceerd. We hebben gekeken naar onze klassiekers en deze vertaald naar duurzame, eigentijdse varianten die sierlijk zijn in hun uitstraling en bewust in hun materiaalkeuze. Centraal in onze uni kleurenpaletten staan zachte, rustgevende en kalmerende kleuren die bij elk huis passen en samengaan met meerdere materialen in de woonruimte.

ENVIRONMENTAL IMPACT

Yet another episode

Wij erkennen de natuur als een kostbare bondgenoot. Ze inspireert ons niet alleen om de meest wonderlijke stoffen te maken, ze is ook de oorsprong van de grondstoffen ervan. Uit deze waardevolle bron kan echter niet oneindig geput worden. Mensgemaakte vezels kunnen goed hergebruikt worden en hebben sterke eigenschappen. Wij maken gebruik van de co-existentie van organisch en anorganisch materiaal om het beste uit beide werelden te halen en onze collectie elk jaar duurzamer te maken.

Kendix heeft haar assortiment milieuvriendelijke stoffen een vervolg gegeven met de varianten Kayo, Grafiet, Zink en Topaz. De fabricage van polyestervezels en filamenten levert onvermijdelijk restafval op. Dit pre-consumer afval vormt echter een waardevolle grondstof voor Trevira CS. De verzamelde vezels worden verwerkt tot een hoogwaardig garen. Post-consumer brandwerende (FR) gerecyclede vezels zijn gemaakt van materiaal dat al eens door de mens is gebruikt. In het geval van Trevira gaat het om gerecyclede petflessen, die worden verzameld en verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product. Holden, Nolin en Fluor zijn hiervan het resultaat.

Pagina delen

Meer blogs

Lees meer

Environmental impact

De milieuvriendelijke stoffen van Kendix hebben een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer