Environmental impact

Wij erkennen de natuur als een kostbare bondgenoot. Ze inspireert ons niet alleen om de meest wonderlijke stoffen te maken, ze is ook de oorsprong van de grondstoffen, hoewel we niet mogen vergeten dat die eindig zijn. Mensgemaakte vezels hebben sterke eigenschappen en kunnen goed hergebruikt worden. Wij maken gebruik van de co-existentie van organisch en anorganisch om het beste uit beide werelden te halen en onze collectie elk jaar duurzamer te maken.

Kendix lanceert nieuwe duurzame stoffen

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben weer een vervolg gekregen. Gericht op uitbreiding van onze gerecyclede collectie hebben wij naast duurzame klassieker Tana Recycle ook Holden, Kayo, Zink, Nolin, Grafiet, Topaz en Fluor gemaakt.

Van restafval naar hoogwaardig garen

De fabricage van polyestervezels en filamenten levert onvermijdelijk restafval op. Trevira kiest ervoor dit restafval als een waardevolle grondstof te beschouwen. De verzamelde vezels worden verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product.

 • Kayo

  Fijne half transparante stof. Een subtiel tweekleurig effect door bicolour verven. Vertaald naar een gerecyclede variant en in een frisse kleurreeks. Deze stof is gemaakt van gerecycled pre-consumer Trevira CS garen. Het natuurlijke effect is kenmerkend voor deze stof, kleine slubs en pluisjes dragen dan ook bij aan deze look.
 • Grafiet

  Een parachute achtige dichte stof die koel en knisperend aanvoelt. De stof is dicht en toch heel licht in gewicht. Uitgewerkt in mooie steentinten. Bestaat voor 55% uit gerecycled nylon garen.
 • Zink

  Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant. Vanwege het speciale garen is het mogelijk om daglicht in de ruimte te reguleren met als gevolg dat er een prettig binnenklimaat gecreëerd kan worden. Deze innoverende stof heeft een aangenaam zachte uitstraling, wat hem zeer geschikt maakt in een residentiele setting. De hoeveelheid licht die het gordijn doorlaat hangt af van de openingsfactor, het type garen en de kleur van de stof zelf. De kleur wit heeft de hoogste reflectiewaarde. Het glanzende garen aan de achterkant draagt dan ook bij aan de verhoogde reflectie waarde.
 • Topaz

  Ultra lichte ietwat glanzende stof met een geprint kleurverloop, als een zachte kleurrijke wolk in je interieur. Het verloop begint onderaan met een meer donkere intense kleur en loopt uit naar een lichtere tint. Een echte eye-catcher die tegelijk subtiel blend in je interieur.

Brandwerende vezels uit gerecyclede PET-flessen

Post-consumer brandwerende (FR) gerecyclede vezels zijn gemaakt van materiaal dat al eens door de mens is gebruikt; in dit geval gerecyclede PET-flessen, deze worden verzameld en verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product.

 • Holden

  Een milieuvriendelijke kijk op een Kendix klassieker. Natuurlijk ogende uni-structuur met verduisterende eigenschappen. Deze stof met een linnenlook is te krijgen in een grote hernieuwde kleurreeks en gemaakt van vlam vertragend gerecycled polyester.
 • Nolin

  De onregelmatige weefstructuur in combinatie met het op een speciale manier kleurgeven aan de stof resulteert in een eigenzinnig karakter. Gemaakt van gerecycled PET plastic en vlam vertragend.
 • Fluor

  Dessin Fluor weerspiegelt natuurlijke materialen in een staat van beweging. Vloeiende vormen resulteren in evoluerende verlopen die een statement maken in het interieur. Ze zien eruit als drijvende wolkachtige prints die de boodschap van vrijheid en beweging onderstrepen. Geprint op dichte dim-out gemaakt van gerecycled Trevira CS garen.

Pagina delen

Meer stories

Lees meer

Environmental impact

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben weer een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer