Blooming – the embodiment of a digital bouquet

‘Blooming’ is een positief antwoord van Kendix op een periode van uitdagingen. Tijdens de lockdown leerde we dat het leven online gewoon doorgaat. En dat we met alle beperkingen rust vonden dichtbij onszelf. In de natuur ressetten we onze gedachten en ontstaat een vrije geest.

In art of digital blooming

De Blooming collectie is – helemaal in de sfeer van de 21e eeuw – ontstaan vanuit een digitale aquarel techniek. Composities van bloemen en silhouetten met bloemige kenmerken zijn digitaal verweven en gepixeld afgewerkt.

Rurale vergezichten, in alle eenvoud. Bloemenvelden die ontstaan vanuit collages van gescheurd papier. Vertaald naar grafische landschappen en horizonnen. In een sprekend kleurbeeld met invloeden van nu die zich laten kenmerken door een digitale achtergrond. Het kleurverloop van een aquarel is ongoing, de schoonheid zit in het pure ontstaan. Digitaal vertaald in glitches, pixels, in en uitzoomen en gelaagdheden.

Blooming interior

Mat aluminium en zilveren finishes onderstrepen de Blooming collectie. Combineer met gekleurd glas en spiegels. Werk met kleine meubelstukken als bijzettafels. In dit geheel past een grof gestructureerd tapijt in onverwachte vormen. Accenten van lila, lime, gember en kobalt versterken een moderne look in je interieur.

The embodiment of a digital bouquet

Ontluikende natuur omarmd met aandacht voor de digitale transformatie van de 21e eeuw. Dat uit zicht in vooruitstrevende en vernieuwende ontwikkelingen waarbij de Kendix designers zich laten inspireren door digitale imperfecties als glitches, pixels, in en uit zoomen, gelaagdheden en vervormingen.

De Glitchart techniek inspireerde de ontwerpers van Kendix. Onverwachte output die het gevolg is van een kortdurende softwarematige storing. Juist de instabiliteit die eruit voortkomt leent zich uitermate goed voor visueel werk en ligt ten grondslag aan ‘Blooming’.

Bewonder Pixelbloom

Art of nature captured in digital wonder

 • Stellar

  Een multicolour bouclé stof, met een korrelige, droge optiek. De contrasterende kleuren in de lusjes van het bouclégaren hebben een verrassend kleureffect. Het weefsel is opgebouwd uit vier verschillende tinten garens die elkaar versterken en een feilloos geheel vormen wanneer je de stof van een afstand bekijkt. Van een afstand herken je de typische pixeloptiek die zo typerend is voor de Blooming dessins.
 • Savor

  Een no nonsense, basic doek. De structuurbinding geeft een vierkant effect aan de stof. Een zachte en wollige touché samen met een subtiele glans resulteren in een verfijnde, warme uitstraling. In een grote toepasbare kleurreeks.
 • Hiss

  Natuurlijke inbetween, zeer verfijnd door een kleine aandeel linnen met een rijk multi-colour effect. Een zacht glanzend oppervlak gecombineerd met een natuurlijke droge look geeft dit doek een unieke chintz uitstraling. Met aandacht voor het textiele vakmanschap! De binding ondersteunt het natuurlijke karakter van het doek. Een múst voor materiaalliefhebbers.
 • Pixelbloom

  Silhouetten van bloemen en bladeren, met bijzondere kleureffecten ontstaan vanuit een pixelachtige spraytechniek. Zoom in voor de pixelachtige opbouw van het dessin.
 • Symra

  Een jacquard geweven stof met een floraal dessin, met een knipoog naar Pixel art resulterend in een gelaagdheid in het dessin.

Meer Blooming inspiratie?

"*" geeft vereiste velden aan

Pagina delen

Meer stories

Lees meer

Environmental impact

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben weer een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer