Blooming – the embodiment of a digital bouquet

‘Blooming’ is een positief antwoord van Kendix op een periode van uitdagingen waarin we rust vinden dicht bij onszelf. In de natuur resetten we onze gedachten en ontstaat een vrije geest.

In art of digital blooming

De Blooming-collectie is – helemaal in de sfeer van de 21e eeuw – ontstaan vanuit een digitale aquareltechniek. Composities van bloemen en silhouetten met florale kenmerken zijn digitaal verweven en gepixeld afgewerkt.

Rurale vergezichten, in alle eenvoud. Bloemenvelden die ontstaan vanuit collages van gescheurd papier, vertaald naar grafische landschappen en vergezichten. In een sprekend kleurbeeld met invloeden van nu die zich laten kenmerken door een digitale achtergrond. Het kleurverloop van een aquarel is onophoudelijk en de schoonheid zit in het pure ontstaan ervan. Digitaal vertaald in glitches, pixels en gelaagdheden.

Blooming interior

Aluminium- en zilverkleurige finishes onderstrepen de Blooming-collectie. Combineer het met gekleurd glas en spiegels en werk met kleine meubelstukken als bijzettafels. In dit geheel past een grof gestructureerd tapijt in onverwachte vormen. Accenten van lila, lime, gember en kobalt geven een modern accent aan je interieur.

The embodiment of a digital bouquet

Ontluikende natuur omarmd met aandacht voor de digitale transformatie van de 21e eeuw: dat uit zich in vernieuwende ontwikkelingen waarbij de Kendix-designers zich laten inspireren door digitale imperfecties als glitches, pixels, gelaagdheden en vervormingen.

De Glitchart-techniek vormde een belangrijke inspiratiebron voor de ontwerpers van Kendix: onverwachte output die het gevolg is van een kortdurende softwarematige storing. Juist de instabiliteit die eruit voortkomt leent zich uitermate goed voor visueel werk en ligt ten grondslag aan ‘Blooming’.

Bewonder Pixelbloom

Art of nature captured in digital wonder

 • Stellar

  Een meerkleurige boucléstof met een korrelige, droge optiek. De contrasterende kleuren in de lusjes van het bouclégaren zorgen voor een verrassend kleureffect. Het weefsel is opgebouwd uit vier verschillende tinten garens die elkaar versterken en een feilloos geheel vormen. Wanneer je de stof van een afstand bekijkt, herken je de karakteristieke pixeloptiek die zo kenmerkend is voor de Blooming-dessins.
 • Savor

  Een no nonsense, basic doek. De structuurbinding geeft een vierkant effect aan de stof. Een zachte en wollige touché samen met een subtiele glans resulteren in een verfijnde, warme uitstraling. Verkrijgbaar in een grote toepasbare kleurenreeks.
 • Hiss

  Natuurlijke in-between gordijnstof, zeer verfijnd door een klein aandeel linnen met een rijk meerkleurig effect. Een zacht en glanzend oppervlak gecombineerd met een natuurlijke droge look geeft dit doek een unieke chintz-uitstraling. Met bovenal aandacht voor het textiele vakmanschap. De binding ondersteunt het natuurlijke karakter van het doek. Een must voor materiaalliefhebbers.
 • Pixelbloom

  Silhouetten van bloemen en bladeren met bijzondere kleureffecten, ontstaan vanuit een pixelachtige spraytechniek. Zoom in voor de specifieke opbouw van het dessin.
 • Symra

  Een jacquard geweven stof met een floraal dessin. De knipoog naar pixel art zorgt voor gelaagdheid in het dessin.

Meer Blooming inspiratie?

"*" geeft vereiste velden aan

Pagina delen

Meer blogs

Lees meer

Environmental impact

De milieuvriendelijke stoffen van Kendix hebben een vervolg gekregen.

Lees meer
Lees meer

Elements

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen.

Lees meer
Lees meer

Zon reflectie en warmte reductie

Zink is een in-between gordijnstof met een uniek ingeweven garen dat zorgt voor een reflecterende achterkant.

Lees meer